Akuten

Vi var med i Kubb-VM igår och trots en strålande insats så var vi nog ett av de sämsta lagen som deltog ;-) Men vi hade skoj och var klara vid 14-tiden så jag och Maria åkte in mot Visby igen. Sen hämtade jag familjen och så åkte vi tillbaka hem till Maria och Conny och hade lite after kubb med grillning och poolbad.

Inez fick en sticka i fingret eller flera stickor i fingrarna för lite drygt en vecka sen och den ena stickan har vi inte lyckats få ut och det har blivit varigt och inflamerat så i torsdags besökte vi vårdcentralen för att få hjälp med det. En sjuksköterska klämde lite och ordinerade sen spritförband, vilket vi haft i två nätter, men igår var fingret jättesvullet och rött och varigt och i morse likadant så jag ringde 1177 och fick höra att jag skulle åka med Inez till akuten (tydligen fanns det ingen jourhavande vårdcentral den här helgen så ALLA ärenden hamnade på akuten). Sagt och gjort. Vid halv tolv åkte vi till akuten och dumma jag skulle ju ha räknat ut med lillfingret att det var lååååång väntetid och tagit med mig mat och dryck, men det gjorde jag inte. Efter tre och en halv timme fick vi träffa doktorn. Han ville klämma och känna och peta hål, men först skulle det bedövas med 2 sprutor. Han undrade om vi skulle köra på eller om vi skulle ta bedövningssalva och vänta en timme till. Efter tre och en halv timme tyckte jag att vi skulle köra på. Inez höll snällt fram sin hand och jag bad sjuksköterskan hjälpa till och hålla armen så jag kunde koncentrera mig på resten av barnet, men sköterskan backade undan och läkaren fick bara sticka genom huden innan Inez vred sig ur hans grepp och gallskrek. Alltså blev det bedövningssalva och en timme till i väntrummet. Då fick Dennis och Didrik komma förbi med välling åt Inez och jag tyckte de kunde stanna kvar den halvtimmen som det rörde sig om innan det var vår tur igen eftersom jag kanske behövde Dennis hjälp vid undersökningen, men Dennis hade ingen lust och inte Didrik heller så de åkte igen.

Andra gången vi kom in var Inez redan jätteledsen och förskräckt över sprutorna att trots att det inte kändes skrek hon och vred sig så läkaren fick sticka henne en tredje gång för att kunna bedöva ordentligt. När det äntligen var klart borrade hon in huvudet mot min hals och så fick vi prata om faffens pållahästar och farmors höns medan läkaren klippte hål på huden så varet kunde komma ut. Han hittade ingen sticka och röntgen skulle inte visa något, möjligtvis ultraljud, men då skulle vi få vänta i flera timmar till och det tyckte han var onödigt. Istället togs det ett blodprov i fingret och så skrevs det ut pencillin som Inez ska få 3 ggr om dagen i 7 dagar och så blir det återbesök om 3-4 dagar för att se att allt är på väg åt rätt håll. Hon var så duktig vår lilla tjej, men helt slut efter upplevelsen att hon somnade i bilen på väg till apoteket och sov i min famn medan jag hämtade ut medicinen. Förhoppningsvis ska hon bli bra nu i alla fall.

Conny och Maria med barnen Theo och Tim kom förbi och åt pizza med oss ikväll. Mysigt. Tyvärr började det blixtra och åska och Didrik som nyligen blivit rädd för oväder satt mest i famnen på mig eller Dennis och var rädd för ”mullret” så det blev inte så mycket lekt och de åkte hem tidigt.

Jag är också rätt trött efter den här dagen. Blir nog en tidig afton för mig med.

/Nina