Nytt besök hos doktorn

I morse ringde Dennis till sjukrådgivningen som helt höll med om att man inte kan medicinera en 3-åring med olika mediciner ”på prov” utan att ställa någon diagnos. Vi fick en jourläkartid 11.15 och hela familjen åkte dit. Märkte i tisdags att Didrik blir mycket mer avslappnad och medgörlig när Inez är med och hon hade samma effekt på honom idag. Läkaren tog en titt på Didrik och sa nästan innan vi kom in i undersökningsrummet att det var eksem han hade. Sen lyfte han upp Didriks tröja och kände över kroppen på honom och konstaterade igen att det var eksem och att huden är väldigt torr. Vi fick rådet att tvätta sängkläder och kläder i neutralt tvättmedel eftersom Didriks hud förlorat sitt naturligt skyddande fettlager och därför tar upp alla kemikalier i tyger som ligger mot hans hud. Sen skrev han ut en mild kortisonsalva – midison, som Didrik ska smörjas med två gånger om dagen. Läkaren gillade egentligen inte kortisonsalvor, men i det här fallet behövdes det eftersom Didrik har utslag över HELA kroppen i stort sett. Händer, ansiktet och rumpan är än så länge fria.  Läkaren skrev också ut en tredje medicin mot klådan eftersom de andra två inte hjälpt. Med den här behandlingen skulle han vara märkbart bättre inom 2 dagar och ”frisk” om en vecka. Hade vi fått veta detta när jag besökte Hansahälsan i tisdags hade han alltså kunnat vara så gott som fri från utslagen nu.  Det vi kommit fram till efter det här är att vi ska byta vårdcentral.

IMG_4006Så här såg Didriks utslag ut i tisdags. De syns inte så bra, men han är ”rödflammig”.

På följande bilder kan ni se hur Didrik ser ut nu.

eksem

eksem2

eksem3

Bilden på Didriks knäväck visar en korrekt bild av den röda färgen hans utslag faktiskt har över hela kroppen och det är torrt och raspigt. Jag och Dennis tycker så synd om honom. Han är väldigt noga med att hans kropp bara är hans. Det blir liksom ett intrång på hans privata sfär när man vill smörja in honom och nu har vi fått prova flera olika krämer. Ikväll stod han dock helt stilla och lät mig smörja in honom för på tuben med salva satt det ju en lapp som hade hans namn. Och farfars och morbror Jörgens. Så de tre får dela på krämen. Didrik är jättestolt över det. Efteråt kliade det väldigt och han fick den nya medicinen mot klådan. Vi hoppas att han blir hjälpt av den nu. Dennis mamma fick psoriasis som 12-åring och eksem och psoriasis till hör samma ”familj” så läkaren sa att vi skulle vara uppmörksamma på det. Men det Didrik har just nu ansåg han vara eksem. Vi hoppas det.

Vi har inte hunnit med så mycket idag. Jag fick sovmorgon till 9 och sen var det ju läkarbesök och apoteksbesök och sen försvann dagen bara så där…

Imorgon ska vi städa. Tror vi.

/Nina