Oväntat slut på VC-besöket

Didrik vaknade med klåda och utslag idag med och jag ringde Hansahälsan och fick en tid på förmiddagen hos en sköterska som kunde bedöma om det rörde sig om scharlakansfeber eller något annat. Hon sa att det var något annat. Eller mer exakt så trodde hon inte att det var scharlakansfeber för då ska utslagen vara mer ilsket röda. Sen ansåg hon att det inte var allergi och inte heller torrutslag. Förmodligen en reaktion på febern (men utslagen kom före febern), troligtvis 3 dagarsfeber (men de utslag man får då kliar inte). Alltså visste hon ingenting och gav oss inga svar. I det läget tänker jag att hon borde skickat oss vidare till läkare för vidare bedömning och eventuellt provtagning, men icke. Vi skickades till apoteket för att köpa clarityn mot klådan. Ikväll är utslagen ilsket röda.

Didrik behöver en vinterjacka. Jackan han har nu är ofodrad och han säger alltid att han fryser när han har den. Jag har nu fyndat på rea:

Winter Jacket Black

296 kronor (tidigare 799kr). Jackan har avtagbara ärmar också.

Sen blev jag lite köpgalen och köpte en overall till nästa vinter också.

Lennon Overall Blue

630 kronor (tidigare 899 kr) Jag tyckte den var sjukt snygg.

Sen måste Inez få något också:

Fullface Hat Striped Purple

Inez mössor brukar åka upp över öronen och då gör de ingen nytta i vinterkylan så hon får en ”Fullface Hat”.

Appropå lill-trollet så vaknade hon nyss och var ledsen och somnade om ute i soffan hos mig. Hon brukar inte sova så oroligt. Kanske är det ett kommande fall av feber och icke diagnostiserbara utslag. Hoppas inte.

Vi blir hemma imorgon igen. Jag vill se att Didriks klåda försvinner (och helst utslagen) innan jag lämnar honom till förskolan. Från och med onsdag måste jag ju ha läkarintyg för att vara hemma så jag siktar på att arbeta då.

/Nina