Överdrifternas konung

Didrik har haft feber idag med. Förkylningen har avancerat till ordentlig nästäppa och svullen hals. Det i sin tur resulterade i kräkfest vid lunch. Han har dock tagit igen det under kvällen då han ätit både köttbullar, tomtegröt och hamburgare. Inte så mycket av varje, men litegrann. Tillräckligt för att han inte ska vara helt utmattad. I morse reagerade han på febertermometern när den skulle in i örat också. Hoppas bara det är förkylningsvärk och inte öroninflammation. Vi har ju ”peppar peppar” klarat oss från det nu ett par år. Febern har börjat stiga nu igen ikväll och det är 3:e dagen så vi får se…

Dennis kom hem ikväll. Han är förkyld. Nu ska jag inte retas för han är verkligen förkyld, men han har en tendens att överdriva. Han blir ju aldrig vanligt förkyld utan han är alltid ”nära döden-förkyld”. Han har dessutom väldigt lätt för att få näsblod och till och med det överdriver han. Det styr han dock inte så mycket över själv, men en annan kanske får lite dropp på sin höjd, men hans skvalar liksom och ställer till rena slaktscener om han inte är snabbt framme med papper. Helt sanslöst.Ikväll har han fått näsblod 2 gånger sen han kom hem.

Imorgon ska vi fira mamma som egentligen fyller år idag. Det har varit osäkert om vi ska åka hela familjen alternativt bara jag och Inez. Didrik förkunnade dock idag att han blir jätteledsen om han inte får åka till sin ”älskling mommo” så vi åker allihop och ger bort en förkylning i present utöver de andra gåvorna. Inte fy skam inte!

Jag har slutat dricka läsk. Inte för att jag måste eller så utan för att jag efter alla gallstensanfall slutade med cola och istället börjat överkonsumera fanta och fruktsoda. Helt i onödan. Finns liksom ingen bra anledning. Jag tycker inte om vatten utan har druckit läsk när jag blivit törstig. Nu har jag dock börjat dricka kolsyrat smaksatt vatten. Lite mjukövergång till icke smaksatt vatten. Det har gått bra hittills (2 veckor). Jag tänker mig att jag måste låta bli läsk HELT i alla fall hela januari-februari ut för att inte falla in i ”drickandet” igen. Sen KANSKE jag kan ta ett glas läsk om jag ska festa till det :-) Något som det här icke läskdrickandet bidragit till är att jag dricker mer än 1 glas vin på fredag och lördagkvällarna. Gissa vilken fd Jönsson som inte gillar det? :-) Fast så värst många fler glas blir det inte. Jag kanske dricker max 3 glas, annars slocknar jag vid 21.

Nu är barnen färdignattade och en afton framför tv:n väntar.

/Nina