Strul

I’m back! Förstår att ni förmodligen saknat mitt bloggande något helt otroligt och jag ber så mycket om ursäkt för min långa frånvaro. Har inte haft så mycket att blogga om. Sen har jag i ärlighetens namn varit ganska trött på kvällarna och somnat mer eller mindre samtidigt som barnen.

Idag skulle vara en glädjens dag tänkte jag och loggade in på försäkringskassan för att se hur rik jag blir den här månaden. Döm om min förvåning när jag upptäcker att jag inte bara INTE blev rik (vilket inte är så ovanligt utan mer standard när man får sin månatliga månadspeng av f-kassan) utan jag blev dessutom extremt mycket fattigare än jag brukar. Jag brukar hålla mig till lagom fattig, men som sagt, idag visade min sida att jag är extremfattig. Så därför satt jag i telefonkö med nr 476 i en timme (jag vet att man kan be att de ringer upp, men jag tycker det är roligare att jonglera med en telefonlur samtidigt som jag byter blöja och borstar tänder på barn m.m). När jag så äntligen kom fram fick jag veta att mina utbetalningar blivit stoppade eftersom jag varit duktig och redovisat min nya arbetsinkomst (fick ju nytt avtal och ny lön förra året) och min arbetsgivare hade bekräftat mina uppgifter, men glömt att fylla i datum för när avtalet skrevs under. Men AAAAAAAAAAAAAAAAH! Det var i alla fall inte mitt fel. Men fast att det inte var mitt fel så blev det mitt PROBLEM eftersom jag fick jaga nummer till lönekontoret och sen få tag i en löneassistent som fick leta upp datumet för underskriften av mitt löneavtal och sen fick jag ringa till försäkringskassan igen. Positivt var att jag den andra gången BARA blev nr 389 i kön. Det började dra ihop sig till matning så jag valde att bli uppringd. Sen när jag blivit uppringd fick jag sitta i kö 10 minuter till så att den hjälpsamma kvinnan på försäkringskassan kunde gå igenom mitt ärende och fixa en utbetalning till mig. När det hela var avklarat så visade det sig att jag fortfarande är fattig (extremfattig i några dagar till) och sen den 29 så blir jag lite mindre fattig och efter ytterligare några dagar så ska jag få en retroaktiv klumpsumma. Åh så fantastiskt! Det blir säkert minst 273.50 kr eller nåt sånt. Middag på statshotellet nästa!!!

I övrigt så kommer Mr D hem idag. Han har redan varit hemma en sväng. Han skulle hämta min bil och hans arbetsbil vid stationen i Slite. Tydligen var bensinmätaren nere på strax innan tom tank och Dennis hade lämnat sin plånbok ombord på Triton i Visby så han ringde lite panikslaget och frågade mig hur min bil beter sig när bensinen börjar ta slut och den typ rullar på ångorna. Lyser det en lampa eller så? Jag svarade ”Jag vet inte för jag har aldrig kört den tom, jag tankar innan den går ner på reserven” vilket inte var så populärt och belönades med ett ilsket ”Ja, det brukar väl inte jag göra heller, men jag glömde plånboken så jag kan ju inte tanka nu!”. Vi avhandlade lite annat och sen la vi på. 10 minuter senare ringde Dennis igen och muttrade fram: ”Jag är i garaget. Vågar inte köra längre. Jag får ta dunken och fylla på. Jag hinner inte komma in”. Sen har jag inte hört mer så det måste ha gått bra.

Nästa vecka ska vi och herr Muttoni med sambo gå och se Mando Diao. Ska bli trevligt. Dagen efter det ska jag och mamma lyxa till det med varsin massage på Wisby spa.

Nu ska jag sätta mig i soffan och njuta av tystnaden som lagt sig över huset nu när båda barnen somnat.

2013-01-22 16.43.28

Happy Friday!

/Nina