Underbara sovmorgon

Hemma hos oss så är det i vanliga fall så att vi delar på matlagning och städandet som kommer därefter, bortplockning från bord osv.  Men på senare tid så har jag lagat mat, städat efter och plockat i och ur diskmaskinen. Inte så att Dennis inte har erbjudit sig, det är bara det att när han erbjuder sig så kommer det tillsammans med en djup suck och samtidigt som han sjunker ner i fåtöljen och säger: ”Jag ska bara vila lite först”. Det brukar innebära att det inte är iordningställt här förrän innan vi ska sova eller så står det till morgonen efter för att Dennis efter några timmar framför tv:n kommer fram till att: ”Äh, jag orkar inte ta det där nu, jag gör det imorgonbitti” = Nina tar det eftersom hon inte orkar se det.

Idag skulle jag få sovmorgon. Det betyder inte att Dennis skuttar upp så fort något av barnen vaknar utan det betyder att jag efter ungefär 40 minuters försök att få barnen att somna om till slut säger till Dennis som sovit som en stock genom oväsendet. Då dröjer det ytterligare några minuter innan han går upp med barnen. Vid det laget är jag klarvaken och sen tar det minst en halvtimme att somna om igen OM jag kan somna om för oftast så är det ett ganska fasligt liv. Idag somnade jag om efter 45 minuter kanske och vaknade till och från, men gick upp strax innan nio.

Nu åter till disken. När jag går upp innan Dennis på morgnarna med barnen så tar jag hand om eventuell bortplockning och disk så vi kan äta frukost när han kommer upp. Igår lämnade jag medvetet disken framme för att se om den kanske magiskt hade trollats bort när jag kom upp i morse. Det hade den inte. Dennis sov på soffan och barnen bråkade om Didriks bil. Kan meddela att Dennis fortfarande ligger i dvala på soffan och väntar på att jag kokar ägg och dukar fram frukost. Hm… Jag undrar hur jag ska vända den här trenden så att han i alla fall fixar 30 % av köksarbetet ;-) Fast å andra sidan om detta fortsätter kanske jag kan ”gråta” mig till en ny tröja eller något eftersom jag har det så ”jobbigt” ;-)

Nåja, nu har jag gnällt av mig över den där underbara sovmorgonen som jag så här i efterhand nog kunde varit utan.

I övrigt så vaknade Didrik med täppt näsa och halsont idag. Dagis har börjat igen, tjoho!

/Nina